ПРОВАЛИЛА СЕ КАНДИДАТ-КМЕТИЦА НА ПЕРНИК, ПРИЯТЕЛКА НА Д-Р ЦЕРОВСКА ПРЕДВОЖДА ПРОТЕСТИТЕ В ПЕРНИК

Sofia Georgieva

Кое е лицето на днешния протест пред областната управа в перник? Бившата певица и ПР и настоящ вечен кандидат на коалиция РБ/Глас народен София Георгиева.

Като певица София стана известна в не толкова близката 2004 година с песента си „Син талисман“. От тогава тя издаде два албума със съмнителен успех. През 2015 година тя направи емоционална кампания в опит да се пребори за кметското място в родния Перник. В речите си пред бъдещите избиратели тя громеше управляващите и не пестеше критики, основно срещу ГЕРБ.

На изборите бившата певица събра гласовете на около 1 000 перничани, което явно й даде вяра, че има бъдеще на политическата сцена.

През 2017 година тя се пробва и за депутатско място, ставайки втора в листата на коалиция Реформаторски блок – Глас народен. Тогава тя разпали сериозен скандал с колегата си от музикалната сцена Калин Вельов, който за разлика от София, бе избран за депутат от Перник.

Ето какво написа София по негов адрес в социалната мрежа:

„Калин Вельов бе кандидат депутат в листа на ГЕРБ.

Това, което спестих за широката публика тогава бе, че към Калин се води разследване към тогавашния момент, а и сега. Разледва и прокуратурата поради установени нарушения по времето му на заемащ позиция Изпълнителен директор на БМА. (Бъларска Музикална Организация)

Спазвайки някакви все пак морални устои и хигиена, запазих тази информация и реших да не използвам низост, правейки си реклама в кампания.

Сега разбирам, че Калинко е депутат.“

В публичните си изяви тя продължи да громи властимащите, ГЕРБ и победилата я на местните избори кметица Вяра Церовска. Но за кратко.

Няколко месеца след парламентарните избори, през октомври 2017 година София Георгиева бе уловена в снимка на сладка раздумка на една маса с лидера на ГЕРБ Перник и кмет Вяра Церовска. София е седнала на дървена пейка с шикозна чанта пред себе си и разговаря с кмета на Перник.

На същата маса е новата шефка на София Георгиева – тогавашния председател на Агенцията за закрила на детето Офелия Кънева. По това време София е на държавна служба като ПР на Агенцията. На тази позиция тя остана до 2018 г., когато Кънева беше позорно изритана от премиера Бойко Борисов след като избухна скандала с насилието в дома за деца „Хризантема“ в Габрово. Офелия Кънева и пернишката певица-пиарка редовно са ходили на задгранични и скъпи воаяжи, твърдяха тогава от Министерски съвет.

Загубила държавната служба Георгиева отново стъпва на политическата сцена с кандидатура за евродепутат, отново с недостатъчната подкрепа на партията на Светльо Витков „Глас народен“.

От тогава до днес, когато се изяви като глас на протеста София Георгиева остава далеч от очите на обществото, като изключим един инцидент, при който падна от колетото си и обяви, че за това е виновна общината в Перник и дори обмисляше да подаде съдебен иск.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *