Преследват депутати по софийските улици, полицията едва отърва Йордан Цонев от ДПС

Преследват депутати по софийските улициПротестиращите преследват излизащите от парламента народни представители по софийските улици и ги замерят с предмети и домати.

Депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски беше уцелен с домати от протестиращите пред служебния вход на Народното събрание.

Той тръгна да напуска парламента под плътен кордон от полицаи, но беше посрещнат от гневни граждани, които го освиркаха и замериха със зеленчуци. По-рано днес зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова беше уцелена с яйце.

Йордан Цонев от ДПС също напусна парламента, охраняван от около 10 полицаи с щитове.

По него също полетяха домати и много предмети. Беше залят и с вода. Той каза, че журналистите и протестиращите трябва да чуят и другата страна. Цонев на няколко пъти спираше, а полицаите се опитваха да го изведат.

„Не мога да се прибера в дома си“, каза мокрият и разстроен Цонев. Протестиращите пък скандираха: „Долу ДПС“, „Оставка“ и „Мафия“.

Протестиращите бяха изтласкани от органите на реда и около входа на парламента бяха поставени заграждения, вероятно скоро ще бъдат изведени и други народни представители.

Димчо Михалевски каза пред журналистите, че в Народното събрание тече съвещание на депутатите и те ще изчезнат с отговор към протестиращите.

Източник: 24chasa.bg

Един коментар по “Преследват депутати по софийските улици, полицията едва отърва Йордан Цонев от ДПС

  1. Както глобяват обикновения водач на МПС, така ще трябва да се отнасят и към депутатите, чиито заплати ние плащаме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *