Преподавател към “Ранобудните студенти”: Бог да пази България от хора като вас!

ПУПреподавател от Пловдивския университет се е опитал да прекрати окупацията на 5-та аудитория, каза за Plovdiv24.bg протестиращиятПавел Начев.

“Случилото се публикувахме и на страницата на “Ранобудните студенти” във Фейсбук”, коментира младежът.

По думите му доцент Макрелов по програма е трябвало да има занятия със студенти в окупираната аудитория, но всички лекции и упражнения оттам са преместени в 3-та. Преподавателят обаче е настоял да проведе часовете си в 5-та аудитория. В крайна сметка учебният процес се е осъществил в 3-та аудитория.

Ето и част от самата публикация:

“Професорът призова “Бог да опази България от хора като вас” и влезе с цигара в окупираната аудитория. Вчера заплашваше, че заради това, че не може да влезе – ще пише двойки на студентите от курса, който води. Лекцията най-сетне се проведе в определената за това 3-та аудитория. Ранобудни колеги, които учат в неговия курс, ни информираха, че той е говорил срещу нас в лекцията, която все пак се проведе в определеното за това място”.

Начев припомни, че окупацията се провежда със знанието на ръководството на ПУ и тя не пречи на учебния процес.

Репортер на сайта се свърза с доцент Макрелов, който заяви:

“Да, имаше инцидент между 90 студенти, които искаха да учат, и 10 мушмороци, които не ги допуснаха. Занятията ми бяха преместени в аудитория за 30 души, а моите студенти са 90. Как да изгоня останалите 60? Бях в “Учебен отдел” и не успяхме да намерим по-голяма зала. Помолих окупиращите да ни пуснат в Пета аудитория за 2 часа от 11 до 13 ч., а после да си продължат с протеста. Аз просто искам да си върша работата. Нямам нищо против протестиращите, дори съм ги подкрепил. Освен това, не съм бил с цигара, а с едно устройство, което пуши с чай – аз не пуша цигари. Бог да пази България от хора, които не знат, че на първо място е учебният процес”, обясни своята гледна точка преподавателят.

Източник: plovdiv24.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *