ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ ОБЯВИ, ЧЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ДА НЯМА ВТОРИ ЛИФТ В БАНСКО

Borisov arhiv

Правителството полагало гобеми усилия в областта на екологията

Аз съм изключително „за“ построяването на втори лифт на Банско – считам, че е престъпление да го няма – това заяви Бойко Борисов снощи. Според него безпокойството на еко-организациите трябва да се разгледа на публичен дебат по темата, и ако трябва концесията за ски зоната в Банско да се преразгледа. Борисов е категоричен, че няма да допусне „ на някой олигарх се дава нещо даром от държавата“.

Премиерът уточни, че неговият кабинет полага големи усилия в областта на екологията, а той лично толерира всички, които искат да запазят природата.

„В същото време личните взаимоотношения между собствениците в Банско и представителите на екоорганизациите създават шум в обществото“, поясни още премиерът. Според него обаче договорът за концесията на зоната е от 2001 година и „явно има нещо, което смущава министерствата, за да не подпишат новия договор“. В новия туристически сезон очакваме много повече руски и израелски туристи, коментира още българският премиер и допълни: „Надявам се нашите курорти да могат да отговорят на огромния наплив на руски и израелски туристи“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *