ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ: ОБЛЕКЧАВАМЕ 5 МЕРКИ, КОЕ ДА ОБЛЕКЧИМ ОЩЕ?

3P1A4074

Премиерът Бойко Борисов изрази раздразнението си от непрекъснатото питане за това кога ще се разхлабят мерките. Борисов изброи – отварянето на пазарите, премахването на прозореца за влизане и излизане от София, връщането на имунизациите, женските консултации и плановите операции.

Очаква се петък – събота да станат явни резултатите от пътуването по празниците. Едва след това ще се мисли за парковете и градинките, като ще се мисли за допълнителни ограничения – да не се сяда, да не се внася алкохол и др. Проблем следващата седмица ще бъде и с медицинските специалисти, които се заразяват.

„Това, което в Словения и Германия говорят, ние не сме го забранявали. В Словения облекчиха строителството, ние никакво строителство не сме забранявали“, каза още премиерът.

Борисов специално благодари на колегите от МВР за работата им по време на извънредното положение.

„Вътрешният министър Младен Маринов предложи на 15 200 полицаи на първа линия да бъдат дадени по 650лв. във вид на награди, а не като на медицинските специалисти по 1000лв. чисто. Това прави около 10 млн. Още от днес започнете да ги изплащате“, каза премиерът.

„Това ще продължи до края на извънредното положение. Дай боже, след 13 май да мине всичко“, допълни Борисов.

„По никакъв начин светът не се е справил с коронавируса. Смъртност, заболявания. Да, хората искат да чуят, че това свършва и това ще е един кошмар, и от 1 май или 15 май всичко да си тръгне постарому. Аз като добър доктор не мога да предпиша тази рецепта“, каза премиерът и обеща, че ако петък-събота не се вдигне пикът нагоре, ще се освободят и парковете, и планините при много строг ред.

На въпрос за очакваното пътуване около Гергьовден, премиерът отговори, че дотогова се очаква такъв брой заболели, че хората няма да имат желание да се движат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *