ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ ВИДЯ „ПРЯКА НАМЕСА В НЕЗАВИСИМОСТТА НА ВЛАСТИТЕ“ В ДУМИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА

Borisov MS

Министър-председателят бил свалил своето доверие от Радев още през декември

С президента Румен Радев нямаме никъде пресечни точки, освен безсмислените консултативни съвети, където никога нищо не се е решило. Президентът даже ще ме облекчи. Такъв коментар направи премиерът Бойко Борисов, след като в обръщение към нацията държавният глава свали доверието си към кабинета.

Премиерът се направи на изненадан от въпросите на журналистите, като заяви, че не е слушал изявлението.

Как Радев ще свали нещо, което няма? Това е пряка намеса в независимостта на властите. Точно това, което винаги е говорил, заяви още Борисов.

Откъде накъде ще се коментира така едно управление от няколко политически партии, спечелили изборите по честен начин. Той е на настроения малко, смята премиерът и съобщи, че в същото време президентът е изпратил писмо, за да търси услугите на икономическия министър.

Още декември месец казах, че той за мен не е президент, а разединител на нацията. Той говори това, което БСП и ДПС говорят, каза Борисов и посочи, че поведението на Радев не е държавническо.

„Началникът на кабинета му си пуска СМС и сутринта ми дава оценка – келеш такъв“, заяви Борисов по адрес на Димитър Стоянов, главен секретар на президента, който с есемес е поканил главния прокурор Иван Гешев на 26-ти януари, но за да инициира поискана среща от президента с прокурора и шефа на ДАНС Димитър Георгиев, за да обсъдят темата с изгонените от България руски дипломати.

Запитан дали намира пряка връзка между записите, които разпространи прокуратурата и снетото доверие от страна на президента, Борисов заяви: Опасно е да атакуваш прокуратурата и затова си търсиш друг враг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *