ПРЕЗИДЕНТЪТ ТРЪМП: ПОСЛАНИКЪТ НА ВЕЛИОКБРИТАНИЯ СЛУЖИ ЛОШО НА СТРАНАТА СИ

Trump bgnes

„Ние не сме почитатели на този човек“ допълва стопанинът на Белия дом

Британският посланик в САЩ Ким Дарък служи лошо на Обединеното кралство. Това заяви американският президент Доналд Тръмп по повод на критиките, които му отправи британският дипломат в изтекла кореспонденция до британското външно министерство.

Си Ен Ен съобщи по-рано, че британският посланик Ким Дарък в дипломатическите грами, изпратени в Лондон, е нарекъл американския президент Доналд Тръмп “неумел” и “некомпетентен”. Британският посланик е информирал британското правителство, че кариерата на стопанина на Белия дом “може да приключи срамно”. “Посланикът не е работил в полза на Обединеното кралство”, заяви Тръмп пред репортери. “Ние не сме големи почитатели на този човек”, каза още президентът на САЩ.

Първоначално информация за изтичането на съобщения от британския посланик е публикувана от вестник „Дейли мейл”, който цитира откъси от грамите на Дарък. Според публикация в британския вестник, в едно от съобщенията си Дарък заявява, че не вярва администрацията на Тръмп да стане “по-малко неработеща, по-малко непредсказуема, по-малко разделена между фракциите, както и по-малко дипломатична и тромава“.

БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *