ПРЕЗИДЕНТЪТ СЕ ОТЧИТА

Plevneliev Popova BGNES

Плевналиев и вицепрезидента Попова отчитат четвъртата годишнина от встъпване в длъжност

Държавният глава Росен Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова ще отчетат днес четвъртата годишнина от встъпването си в длъжност. Двамата ще дадат пресконференция в в Гербова зала на „Дондуков“ 2. Плевнелиев и Попова положиха клетва пред Народното събрание на 19 януари 2012 г., а на 22 януари встъпиха в длъжност. От днес започва последната им година на поста.

Плевнелиев е петият президент след демократичните промени. Той спечели гласовете на избирателите по време на втория тур на президентските избори през 2011 година на балотаж срещу Ивайло Калфин, който сега е вицепремиер и министър на труда и социалните услуги, припомня БГНЕС.

Президентската институция е въведена в България през 1990 г. след продължителни спорове между опозицията и управляващата партия как да се нарича първият държавен глава – председател или президент на републиката. До ден-днешен първият държавен глава след промените у нас Петър Младенов го пишат председател/президент на България. Той е избран на 3 април 1990 г. от Народното събрание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *