ПРЕЗИДЕНТЪТ СВАЛЯ ДОВЕРИЕТО СИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО

Radev bgnes

От 3 г. призовавам правителството да работи ефективно и отговорно, не го правя като политически опонент, а като държавен глава с мисъл и грижа за бъдещето на България.

За съжаление това не се случва. Свидетели сме на остра криза в управлението на всички нива. Липсват воля за реформи и за борба с корупцията, методичното погазване на закона, доведе България до парализа на цели обществени системи и институции, без аналог в историята на българския преход, подчерта Радев.

Жителите на Перник и цели села в региона са оставени без вода, за което кабинетът отказва да поеме политическа отговорност, отбеляза Радев.

Той добави, че горенето на чужди боклуци трови въздуха. България не е бунище и никой няма право да залага здравето на българите, за да излъчат печалба шепа бизнесмени с държавни протекции.

Кабинетът тихомълком прокарва реформа на валутния борд. Законодателството се превръща в заложник на лобистки интереси, а бедността и неравенството се задълбочават, категоричен е Радев. Държавни органи се позволява да сплашват несъгласните и протестиращите, налице е организирано настъпление срещу гражданските свободи. Това правителство и управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще. На всичко това трябва да се сложи край, добави още Радев.

Да се обединим за справедливостта и държавността, за доброто на България, призова още президентът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *