ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ: НЕДОВЕРИЕТО В ИЗБОРНИЯ ПРОЦЕС Е ПРИЧИНА ЗА НИСКАТА АКТИВНОСТ

radev bgnes

Държавният глава Румен Радев ще свика среща на представителите на Централната избирателна комисия, МВР и политическите сили във връзка с отстъплението от честността на изборния процес, който той наблюдава на провеждащите се в момента избори.

Много от хората не отиват да гласуват, защото нямат доверие, че техният вот ще бъде отчетен коректно и срещу това трябва да се борим. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, след като упражни правото си на глас във втория тур на местните избори в София, цитиран от своята пресслужба.

Държавният глава призова отново всички граждани на България да дадат своя глас на изборите, за да не допускат купеният или корпоративният вот да определят тяхното бъдеще.

Държавният глава заяви, че е гласувал за прозрачно и ефективно управление на София и нейното бъдеще като модерна и зелена европейска столица.

Той коментира и думите на френския си колега Еманюел Макрон, който заяви преди дни, че предпочита легални мигранти от Африка пред нелегални от България.
„Няма българкси мигранти. Нека е ясно, че България, за разлика от други страни е член на ЕС и гражданите й са граждани на обединена Европа и свободата на движение е тяхно право.  Мисля, че външната политика е прекалено сложа и деликатна материя, за да бъде използвана за евтин вътрешнополитически PR“, заяви президентът.
Румен Радев допълни, че е имал много разговори с президента Макрон, в които френският държавен глава съвсем ясно е заявил своите амбиции за европейски лидерство.
Попитан дали се е запознал със стенограмата на ВСС за избора на нов главен прокурор, президентът Радев коментира, че публикуваният документ е много обемист и неговият екип го разглежда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *