Президентът призова за спокойствие, Борисов за незабавно свикване на КСНС

Президентът и БорисовПризовавам протестиращите да запазят протеста такъв, какъвто впечатли цяла Европа – мирен, цивилизован и устремен към ценностите на демократичното общество, към което се стремим вече почти четвърт век, се казва в позиция на президента Росен Плевнелиев, изпратена до медиите минути след сблъсъците между полицията и протестиращите пред Народното събрание.

”За първи път от началото на протестите днес станахме свидетели на напрежение и опити за провокация. Апелирам за разграничаване и въздържане от всякакви действия, водещи до ескалиране на напрежението и нарушаване на обществения ред. Призовавам органите на реда да продължат да изпълняват своите задължения, както досега. Да не се поддават на натрупалото се напрежение и умора и да положат максимални усилия да запазят протеста мирен. Ние всички живеем тук, това е нашата държава, към нея сме отговорни. Призовавам всички за спокойствие и за запазване на реда!”, се казва в позицията на държавния глава.

По същото време лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също излезе с позиция, с която настоя още в сряда през нощта президентът да обяви свикването на Консултативен съвет по национална сигурност, разпратена туко що.

”Извънредната обстановка пред парламента поражда тревога, видях с очите си как бият протестиращи без те да са провокирали това. Недопустимо е вече 40 дни хората да протестират под прозорците на парламента и управляващите да не им обръщат внимание. С щитове и палки не се прави демокрация и политика. Единственият ход е оставка на правителството веднага”, заявява Борисов.

Източник: mediapool.bg

2 коментара по “Президентът призова за спокойствие, Борисов за незабавно свикване на КСНС

  1. Ей, ги първите дружки. Баш шефа и неговата кукла на конци, дето два часа се чуди да излезе ли с изявление или не и чак в 00:00 реши, че е е редно!

  2. Е, ПОНЕ НЕ СИ БЪРКАТ ПО ДУПКИТЕ КАТО СТАНИШЕВ И НЕГОВИТЕ БЛИЗАЧИ:
    1.НАТЕГАЧИ КАТО ТЕБЕ И
    2.ОПЪВАЧИ КАТО ДОГАН.

    ЕТО ОТ ТЕЗИ НА СНИМКАТА ЗАВИСИ РАЗПАДНАЛАТА НИ ДЪРЖАВА, ДОШЛА ДО ТОЗИ ХАЛ ОТ НАПЪНИТЕ НА ПУТИН, ДИВЕРСИОННИТЕ ИЗПЪЛНЕНИЯ НА ВСИЧКИ НЕГОВИ ПРОДАЖНИЦИ ОТ НЕЗАКОННИЯ ТРИУМВИРАТ, А НАЙ-ТЪПИТЕ КАТО ТЕБЕ ИМ ЛИЖАТ ГЪЗА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *