Президентът обмисля да присъства на протеста срещу Пеевски

Росен ПлевнелиевПрезидентът Росен Плевнелиев обмисля да присъства на готвения довечера протест пред Министерския съвет срещу назначаването на Делян Пеевски за директор на ДАНС.

Това съобщиха за OFFNews от групата граждански организации, които се срещнаха с премиера Пламен Орешарски, за да обсъдят ситуацията с монополите и мерките за подобряване условията на живот в страната.

Докато били на “Дондуков” 1, участници в разговорите чули намеци, че Росен Плевнелиев е бесен от обрата в ДАНС, тъй като иначе одобряваният от него механизъм парламентът да посочва шеф на агенцията се изродил в неочаквано конфликтното назначение на Пеевски.

По-рано тази сутрин голяма част от дошлите за срещата с премиера напуснаха демонстративно Министерския съвет, научавайки новината за новия шеф на ДАНС. Те обясниха, че неодобрението им е не срещу Делян Пеевски като личност, а срещу факта, че е знакова фигура от олигархията и концентрацията на собственост, а те се борят именно срещу монополите.

Срещата беше насрочена за 10 ч. днес.

“Това решение на Орешарски само потвърди, че той е марионетка, политически зависим премиер. Той обслужва само и единствено олигарсите. Премиерът назначава и олигарси на високи постове в страната. В момента на срещата има само “удобни” НПО-та, а до каквото и да било решение за доброто на България няма да се стигне с тях”, коментира пред OFFNews Янко Петров, едно от лицата на февруарските антиправителствени протести.

Източник: offnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *