Президентът: Европа излиза от кризата, България – влиза

Росен Плевнелиев“Моето вето беше шанс, подадена ръка, за да могат да се чуят аргументи за какво ще се харчат тези пари”, каза президентът Росен Плевнелиев в предаването “Неделя 150″ на БНР.

„Вярвам, че със своите действия, и като министър съм могъл да бъда полезен на нацията. Българите трябва да знаят, че ако принадлежа към една партия, това е партията на добрите хора”.

Според президента: “Трябва да си дадем сметка, че 2009 година икономиката на държавата падна с над 5%, от тази гледна точка е трудно да се прогнозира точно. Днес ние знаем много повече за икономическата криза. Притеснението е, че Европа излиза от кризата, а България влиза. Решението е пълна мобилизация. Трябва всеки ден да се надгражда и да се работи за ефективност и резултати”, обясни Плевнелиев.

“Всички, които са в момента на улицата са протестиращи граждани и те трябва да бъдат чути. Така действах през месец март, така действам и сега. Хората трябва да знаят, че президентската институция е отворена за тях. Аз съм политик, но съм и прагматик. Търся европейското развитие на нацията, а то минава през големите проекти на нацията и съм притеснен, че за толкова годни нито един голям проект не е довършен съвсем докрай”, посочи президентът Плевнелиев.

По думите му, трябва да се знае, че протестите са важни за него от една друга гледна точка, а именно посланията на хората. Според Плевнелиев, съмненията на хората са изцяло прагматични и конкретни и те могат да бъдат разсеяни с прозрачност по отношение на разпределянето на бюджетните средства.

Един коментар по “Президентът: Европа излиза от кризата, България – влиза

  1. Според Станишев – през 2008-2009, когато Европа влезе в кризата, само България (при тройната коалиция) беше в „цветущо състояние“. Това състояние продължи да цъфти…., та досега. Тази есен ще берем плодовитата реколта, а през зимата ще има поСЕР-ГЕЙ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *