ПРАКТИЧНО! Часовник показва колко сте пиян

Часовник показва колко сте пиянПоследният хит сред японските джаджи е часовник с вграден анализатор на дъха, който показва колко сте пиян.

Когато притежателят му духне върху сензора, вграден в панела, екранът на „Кисай интоксикейтид“ променя цветя си в зависимост от това колко чашки сте обърнали, пише в. „Дейли мейл“. Зеленото показва, че сте трезвен. Ако цветът стане жълт – вече сте замаян, а червеното показва, че сте направо пиян.

За да проверите нивото на алкохол в кръвта си, трябва да направите няколко елементарни стъпки, които няма да ви затруднят дори и когато стоите на бара. Първо отворете капачето на алкохолния сензор от дясната страна на часовника. Натиснете бутона за алкохола, за да започнете теста. На екрана се появява сигнал, че уредът е готов, след това духайте върху него в продължение на 5 секунди. Дисплеят от дясната част на екрана показва 10 различни нива на съдържанието на алкохол в кръвта. Зеленият екран показва 0,00% алкохол и вие сте абсолютно трезвен. Жълтият показва нива между 0,41% и 0,60% алкохол в кръвта и значи, че вече сте замаян. Червеният показва над 1,61% в кръвта и определено не сте трезвен.

Часовникът е снабден и с електронна игра, която тества реакциите ви и показва дали сте минали границата. При теста вертикална линия се движи от ляво на дясно на дисплея. За да преминете теста, трябва да спрете линията, когато е в средата на екрана.

Все пак японските производители се застраховат, че новият часовник е направен по-скоро за забавление по време на партита, отколкото да предоставя научни данни.

Наскоро компания в Сан Франциско пусна на пазара „Бретомитър“ – анализатор на дъха, който се включва директно към мобифона, за да ви даде веднага данните за алкохолното съдържание в кръвта ви. Ако разполагате с айфон или с телефон с програма „Андроид“, можете веднага да разберете колко сте пиян.

Производителите намобилния анализатор на дъха твърдят, че джаджата може да се използва дори и за да може една компания да реши кой е най-трезвен и трябва да кара. Тя може автоматично да качва резултатите от теста на вашия профил във фейсбук или в туитър.

Източник: 24chasa.bg

Един коментар по “ПРАКТИЧНО! Часовник показва колко сте пиян

  1. „Ако разполагате с айфон или с телефон с програма “Андроид”, можете веднага да разберете колко сте пиян.“Каква програма андоид ви гони вас бе?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *