ПРАВИТЕЛСТВОТО ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ Е ГОТОВО СЪС ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ОТМЯНА НА ЕВРОПЕЙСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО В ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО

Brexit bgnes

Очаква се „Големия закон за анулиране“ да бъде приет трудно от парламента на страната

Британският министър за Брекзит заяви, че ще „работи с всеки“ след публикуването днес на законопроекта за отмяна на законодателството на ЕС, съобщава БиБиСи. Въпреки това обещание на Дейвид Дейвис, прогнозите на анализаторите са, че законопроектът няма да бъде лесно прокаран през парламента.

Лидерът на либералдемократите Тим Фарън предупреди парламента, че „това ще бъде ад“. Лейбъристите се заканиха да гласуват против законодателството, ако няма значителни промени.

Консерваторите разчитат на Демократичната юнионистка партия от Северна Ирландия при ключови гласувания, след като загубиха мнозинството си в Камарата на общините след предсрочните избори миналия месец.

Законопроектът за отмяна на европейското законодателство е ключова част от стратегията за Брекзит на британското правителство. Предвижда се отмяна на Акта за Европейските общности от 1972, който вкара Великобритания в ЕС. Също така се отменя върховенството на европейското законодателство, превръщайки законодателството на ЕС в британско и създаване на временни правомощия за промяна на законодателството, което няма да действа след Брекзит.

Дебатът се очаква да започне най-рано през есента, но ще трябва да бъде прокарано до март 2019 г., когато се очаква Великобритания да напусне ЕС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *