ПО КАКЪВ НАЧИН ДУАЛНОТО ОБУЧЕНИЕ МОЖЕ ДА СПОМОГНЕ ЗА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ – СРЕД АКЦЕНТИТЕ НА „ОБРАЗОВАНИЕ И БИЗНЕС: РЕГИОНИ“ НА 10 МАЙ

Образование и бизнес - Региони 2018

Посланикът на Швейцария у нас Денис Кнобел, проф. Николай Овчаров и д-р Радосвета Стаменкова са част от панелистите в осмото издание на образователната конференция на Bulgaria ON AIR

Палитра от експертни лектори в различни сфери на бизнеса, образованието и дори археологията ще вземат участие в осмото издание на конференцията „Образование и бизнес: Региони“, която се организира от националната телевизия Bulgaria ON AIR. Тя ще се проведе на 10 май от 16 часа в хотел „Маринела“ и ще постави фокуса си върху важния проблем за развитието на регионите у нас и как сътрудничеството между бизнеса и образованието може да изиграе ключова роля при разрешаването му.

Сред специалните лектори на „Образование и бизнес: Региони“ ще бъде посланикът на Швейцария у нас Денис Кнобел. Той ще обърне внимание на дуалния образователен модел, който се следва в родината му и чиято същина е т.нар. „учене чрез работа“. Докъде е стигнало въвеждането на този модел и в България, ще стане ясно от участието му.

За регионите в древността и днес ще разкаже известният археолог проф. Николай Овчаров, а на въпроса каква роля има климатът за тяхното развитие ще отговори климатологът доц. д-р Георги Рачев. Изпълнителният директор на Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве (БАСП) д-р Радосвета Стаменкова ще разходи гостите из демографската картина на регионите у нас и ще очертае проблемите и техните потенциални решения.

 

Водещ на конференцията ще бъде Мартина Ганчева, журналист от Bulgaria ON AIR, а експертно по темите ще се включат още кметът на Габрово Таня Христова, Николай Стоянов – началник корпоративно транзакционно банкиране на Пощенска Банка, преподавателят в Американо-английската академия в София Христо Господинов, както HR мениджърът на Солвей Соди Юра Драганова.

Музикантите от известната група D2 ще разкажат за скритите таланти из регионите на страната ни, които са открили по време на турнето им с „Голямото рок междучасие“, а специално за конференцията от Северозападна България ще пристигне и емблематичният оркестър на Берковската духова музика. От тях ще разберем за музиката в различните региони на страната ни.

ОHYPERLINK „http://edu-business.info/“смото издание на конференцията „Образование и бизнес: Региони“ на националната телевизия Bulgaria ON AIR, цели да фокусира вниманието на институциите, общините и бизнеса върху образованието като катализатор за регионалния икономически растеж. По време на събитието ще се обсъди и влиянието на дигиталните и иновативните технологии върху управлението и развитието на регионите. Събитието е със свободен достъп, а желаещите могат да се регистрират на адрес: http://edu-business.info/.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *