ПОТРЕС! Хиляди хора се възмутиха от боядисаното мече

Синьо мечеХиляди хора гневно коментират в социалните мрежи случая с мечката от варненския зоопарк, наранената с флакон боя от 10-годишно дете, съобщи БНР.

Момчето хвърлило спрей със синя боя по женската мечка Свобода, която видяла флакона и тъй като е любопитна, отишла към него и го ударила с лапа.

Опаковката буквално избухнала в муцуната й.

Половината глава на животното е посиняла. Опаковката я ударила в едното око, което се възпалило.

Мечката се лекува в момента с антибиотици, боята обаче трудно ще бъде почистена, казват от зоопарка във Варна.

Случаят предизвика гневната реакция на хиляди варненци. В повечето случаи коментаторите обвиняват за поведението на детето родителите му и като цяло, възпитанието вкъщи и в училище.

Много от тях смятат, че родителите трябва да бъдат глобени, както и да платят разходите по лечението на мечката.

Хората са възмутени и защо 10-годишно дете е било само без придружители в зоопарка.

„А защо 10 годишните деца посещават зоопарка без родители??? И аз съм за глоба + обществено-полезен труд!“, пише в коментар до Дир.бг потребителят Shania.

„Родители и общество не си изпълняват задълженията. Крайно време е да се случи!“, пише друга потребителка в коментара си.

„Какво очаквате от 10-годишно дете, за него това е игра. Виновна е средата в която живеем, в това число управление, общество и родители, чалгата, мутрите бизнесмени с безпардонно поведение. Това е модела за подражание днес“, е мнението пък на Dido.

Ден след нападението над мечката Свобода, неизвестен е убил дивата лисичка, която живееше край „Карин Дом“ в Морската градина във Варна. Местен информационен сайт съобщава, че трупът й е намерен тази сутрин на алея в парка с огромна рана. Според природолюбители, животното най-вероятно е убито от човек.

Източник: dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *