Потрес! Майка ми преряза гърлото и ме подготви за печене във фурната

Сузана БирчПотресаващ разказ на жена за почти смъртоносно библейско жертвоприношение на 2-годишно дете.

Сузана Бирч си спомня деня, в който майка й я е приготвяла за ритуално жертвоприношение от Стария Завет. Когато майка й прерязала гърлото с кухненски нож и я подготвила за печене във фурната в семейния им дом в селището Далби в Австрия, предават от petel.bg.

Тогава, януари 1989 г., Бирч е била само на 2 годинки и единственото дете на родителите Джон и Линда Андрю, които са били последователи на Църквата на адвентистите от седмия ден. Гледката била типично обикновена за едно семейство. Банята на къщата е била в ремонт, Джон тъкмо бил изгледал крикет среща по телевизора и тръгнал за работа.

Той е знаел, че в последно време Линда се моли малко повечко, но не е знаел, че съпругата му тъкмо е била започнала да изпада в първата си психическа криза.

Линда пък се била отдала на четенето на Стария Завет, по-специално на частта, в която Авраам е инструктиран да принесе единствения си син в жертва. „Спомням си, че тя свари ножовете“, разказва Сузана, която днес е на 27 години.

Майка й я облекла в чиста пижамка, помазала я с миро, както пишело в Библията, положила я върху килим от овча кожа, поставен върху сандъче за чай. „Спомням си как ножа се движи към лицето ми. Спомням си как си вдигнах ръцете, за да му попреча“, разказва Сузана за Ей Би Си Радио Нешънъл.

Линда успява да среже без проблем трахеята на детето и гласните й струни. По подобие на Авраам, който подготвил сина си Исак за жертвоприношение чрез изгаряне, така и Линда приготвила дъщеря си за печене в печката. „Каза ми, че е държала главичката на Сузана, докато детето не посиняло, това е около 40 минути“, разказва на свой ред Джон.

„Гласове й били казали, че това жертвоприношение не е чисто и тя трябвало да сложи детето веднага в печката. Явно е имало част от нея, която все още е била с разума си, защото тя е водила спор с тези мисли и им е казала: “Не. Тя се още не е мъртва. Не мога да я сложа в печката, докато не умре“.“, разказва още бащата.

Впоследствие жената излиза от кризата, но не осъзнава веднага какво е направила, затова тя се обадила в местната полиция и е казала, че май е направила нещо лошо.

Впоследствие полицията потулва случая, страхувайки се от негативно обществено мнение, което съпровождаше случая от 1980 година, когато куче динго отнесе детето на двойката последователи на седмия ден Линди и Майкъл Чембърлейн. Първоначално Линди бе обвинена в убийство, но впоследствие бе оневинена за „жертвоприношението“ на дъщеричката си Азария.

Днес Сузана е на 27 години. Омъжена е и има две деца от съпруга си Дейвид. От кошмара е останал само спомена и едва забележим белег на врата й. Сега тя е писател, който се бори за правата на хората живеещи с психично болни. „През 2007 година спрях да виждам майка си. Като цяло исках тя да ми се извини. Едва когато аз самата вече имах деца разбрах, че имам проблеми. Имам фобия от ножове и хипер бдителност, подобна на параноята. Винаги се оглеждам наоколо за ножове или други предмети близо до лицето ми“, признава тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *