Поредната далавера на Цветан Василев! Пак за сметка на държавата!

Великолепното триоБългарска телекомуникационна компания окончателно е в ръцете на банкера Цветан Василев, формално трябва общо събрание, изходът от което е предрешен.

Българската държава очевидно се отказва от притежаването на „златната акция“ в БТК, която й даваше правото да узаптява частните собственици, като спира техни решения. Банкерът на властта – Цветан Василев има намерение да изхвърли държавата от телекома и никой няма да му попречи да го стори. След като миналата година чрез своята скандално известна Корпоративна търговска банка Цветан Василев, в партньорство с руската ВТБ, изкупи БТК АД от старите собственици, банкерът иска явно никой повече да не му се меси.

За 16 септември е насрочено общо събрание на акционерите в БТК АД. То трябва да вземе две решения. Първо – „златната акция“ на държавата да се обезсили и второ, акционерното дружество БТК да стане еднолично (ЕАД).

Според информация на „Капитал“, държавата и нейните субекти – Министерството на финансите и ресорното за сектор съобщения транспортно министерство, ще се откажат от исковете срещу бившите и настоящите собственици, срещу сумата от 80 млн евро, заложена в засекретено споразумение, сключено от служебното правителство. Това са плащания от единственото спечелено дело в Арбитражния съд в Париж, заведени от България срещу бившите приватизатори и собствениците от „Вива венчърс“ , пояснява вестник „ТРУД“.

По неофициална информация на OFFNews ипотекираните имоти и сграден фонд на БТК, който включва и Телефонната палата в центъра на София, вече са освободени от ипотеката. След месец всичко това официално ще попадне в ръцете на Цветан Василев и неговите партньори от Русия, заедно с телекома, който е важна част от националната сигурност на България.

Източник: razkritia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *