Пореден скандал! Еврокомисар иска извинение за лъжите от министър на Орешарски

Йоханес ХанПоредният скандал около кабинета “Орешарски” разтърси медийните среди.

Еврокомисарят по регионалното развитие Йоханес Хан бе категоричен през днешния ден, че не е предлагал да поставят Петър Киров като зам.-министър на транспорта. Ето защо сега той иска извинение от министъра на транспорта Данаил Папазов за изречените лъжи по време на вчерашното му изявление в Бургас, където министърът заяви, че назначението е след личната препоръка на Йоханес Хан.

За да опровергае тези твърдения, еврокомисарят пише до в.”Труд”, където е категоричен, че казаното от българския министър Данаил Папазов е лъжа и че ако същият е цитиран коректно, то той иска лично извинение от него.

Йоханес Хан пояснява в писмото си, че той не е повлиял по никакъв начин за каквото и да е било политическо назначение, дори не е търсил за разговор министър Папазов.

Неотдавна премиерът Пламен Орешарски бе на визита в Европа, където бе посрещнат от европейските ни партньори с почти нулево доверие, но въпреки това бе спазен добрия тон на разговорите, каквито за съжаление не сме свидетели в България, още повече, ако говорим за лидера на “Атака” Волен Сидеров. Тогава Орешарски получи критики, че е предприел политика на регрес за държавата и това, разбира се, води до загуба на доверие към страната ни в международен план.

Сергей Станишев си призна за грешката с назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, но и следващият избран за това място бе уволнен още на първия ден преди да стигне до работното си място заради връзки със СИК. По този начин бяха назначени и още ред други министри и зам.-министри, а сега, за да се изхитрят, използваха еврокомисаря Йоханес Хан като гарант за назначението на Петър Киров, но и сега истината излезе наяве.

Източник: razkritia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *