ПОРЕДЕН КОАЛИЦИОНЕН СЪВЕТ ЗА ОСТАВКИТЕ НА ТРИМАТА МИНИСТРИ, КОИТО ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ГЛАСУВАНИ ОТ ПАРЛАМЕНТА

Nankov Radev bgnes

Очаква се новата номинация за транспортен министър, не е ясно дали Младен Маринов остава номинация за МВР

Съветът на управляващата коалиция се събира, за да реши кой ще е новият трети министър на мястото на Александър Манолев, който миналата седмица се отказа от номинацията. Очаква се промените в кабинета да бъдат гласувани от парламента в сряда. Все още се чака и указа на президента Румен Радев за освобождаване на Младен маринов като главен секретар на МВР.

След сериозния провал на МВР заради инцидента с арестуването журналисти край Перник не е ясно дали номинацията на Маринов за поста остава. По-късно през деня е планиран протест в подкрепа на свободата на словото, който беше провокиран именно от ареста на журналистите.

Припомняме, че след инцидента край Своге, премиерът Борисов поиска и получи оставките на министрите  Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев. Тримата министри трябваше да бъдат освободени в четвъртък, но гласуването беше отложено, тъй като президентът Румен Радев не е разписал указа за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов, който беше номиниран за вътрешен министър.

От някои политическите коментари в предходните дни стана ясно, че е възможно някои от министрите в оставка, а дори и тримата да запазят постовете си. Ако все пак оставките не бъдат оттеглени и бъдат приети от парламента, то Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев ще се върнат на депутатските си банки и ще останат част от ГЕРБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *