ПОРЕДЕН ДЕН С ЖЪЛТ И ОРАНЖЕВ КОД ЗА ВАЛЕЖИ

a-de

Днес, с прекъсвания, валежите ще продължат и на много места ще са значителни. В Северозападна България ще вали предимно сняг, ще продължи да се натрупва снежна покривка.

Жълт код е обявен в страната заради обилни валежи, в Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас кодът е оранжев.  За Плевен, Враца, Монтана и Видин предупреждението е за дъжд и сняг. А на територията на областите Бургас, Варна и Добрич е в сила и жълт код са силно вълнение, което ще достига 4 бала.

Максималните температури ще са от 0 до 5 градуса в Северна България и между 5 и 10 градуса в южната част от страната, според прогнозата на НИМХ. Вятърът навсякъде ще се ориентира от север-североизток и с него ще започне да прониква по-студен въздух. Валежите ще продължат и утре.

В планините ще остане облачно, мъгливо с валежи. В Стара планина над около 1400-1600 метра ще вали сняг. До сутринта вятърът навсякъде ще е с южна компонента, силен, временно и бурен с него температурите в Южна България за кратко ще се повишат и там сняг ще вали при по-висока надморска височина.

През деня вятърът ще започне да се ориентира от север-северозапад и ще отслабне, ще започне понижение на температурите. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7градуса, на 2000 метра – около 1 градус.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа предимно умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 8-11градуса. Температурата на морската вода е 9-10градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *