ПОРЕДЕН АТЕНТАТ В ИСТАНБУЛ – 11 ЗАГИНАЛИ И 36 РАНЕНИ

Istanbul

Ердоган се закани на атентаторите

11 души са убити, а други 36 ранени при взрив рано сутринта на 7 юни в квартал Везнеджилер в Истанбул. Трима от ранените са в критично състояние.
Четири от жертвите са цивилни, останалите са полицаи. Атаката е била насочена към полицейски автобус. Кола-бомба е избухнала в 8:35 ч.  докато автобусът е преминавал в близост до полицейско управление.

Нападението е извършено до полицейско управление в истанбулския квартал „Баязид“, близо до метростанция до историческия център на града, и до Капалъ Чарши. 7 от жертвите са униформени, четири са цивилни. Околните сгради са евакуирани. От българското Министерство на външните работи казаха, че при експлозията няма пострадали наши сънародници, но на една от разпростарените снимки се вижда автомобил с бургаска регистрация в близост до взрива.

Няма да има прошка за извършителите на поредния атентат в Истанбул, каза турският президент в специално телевизионно обръщение към нацията. Ердоган заяви, че борбата с тероризма ще продължи до окончателна победа. Той обвини Кюрдската работническа партия (ПКК) в атентата до спирката на градския транспорт. Турският президент посети част от пострадалите в местна болница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *