ПОНЕ 70 ЖЕРТВИ ВЗЕ ПЯСЪЧНА БУРЯ В ИНДИЯ

Indiya bgnes

Вятър с над 100 километра в час е вилнял в части от северна, източна и южна Индия, изкоренявайки дървета, електрически стълбове и повреждайки къщи
Други поне 100 души са леко и тежко пострадалите от развилнялата се природна стихия. 40 души бяха убити от градушка и гръмотевични бури в индийския щат Утар Прадеш. Други 80 души бяха ранени от ветрове, които сринаха 40 къщи в най-населения щат на Индия. Още 14 души бяха убити от гръмотевични бури в Западен Бенгал и 12 от светкавици в Андра Прадеш.

Южните щати също бяха засегнати от повече от 40 000 светкавици на 1 май, убивайки 14 души за няколко часа. В последните бури загинаха и двама души в Бихар и в столицата Ню Делхи, където ветровете достигнаха повече от 100 километра в час, съобщиха властите. Международното летище „Индира Ганди“ затвори за повече от два часа поради вятъра, вследствие на което имаше 70 отклонени полета.

Метеоролозите предупредиха за ожесточени бури в северните и източните части през следващите два дни. Подобни бури удрят региона всяка година, но бурите тази година са най-смъртоносни.

БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *