ПОНЕ ПЕТИМА ЗАГИНАХА ПРИ СРУТВАНЕ НА ДВЕ НЕЗАКОННИ СГРАДИ В РИО ДЕ ЖАНЕЙРО

Rio BGNES

Сред жертвите е и 7-годишно дете, други 10 души са ранени

Срутиха се две жилищни сгради в Рио де Жанейро. Поне петима дши са загинали, 13 са обявени за изчезнали, а други 10 са ранени. 4 от жертвите, сред които и 7-годишно дете са загинали на място. В момента спасителната операция продължава, тъй като още десетки души са затрупани под отломките.

По телевизията бяха излъчени кадри, показващи жители, които вървят върху развалините, очевидно търсейки оцелели. Спасителите също търсят хора под развалините. Засега не е ясно колко души е имало в сградите, когато те са рухнали.

Градските власти съобщиха, че и двете постройки, както и съседни сгради, са били издигнати незаконно. Предполага се, че със строежа им са свързани престъпни организации, действащи в района. Съседните жилищни постройки са евакуирани заради опасност от срутване.

Сградите са рухнали в западен район на града, особено тежко засегнат от поройни дъждове тази седмица, които причиниха големи наводнения и отнеха живота на 10 души. Според данни на местните метеорологични служби от понеделник в този район валежите са достигнали 365 мм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *