ПОЛОВИН МИЛИОН ТУРЦИ КАЗАХА „ДОСТАТЪЧНО“ НА ЕРДОГАН

erdogan_bgnes_3

Турският президент обеща да се оттегли, ако народът пожелае това

„Ако един ден нацията ни каже „достатъчно“, ние ще се оттеглим“, каза Ердоган по време на реч пред парламента. Това даде началото на хаштага #Tamam, което означава именно достатъчно. Повече от половин милион турци използваха социална платформа, за да заявят, че Ердоган е управлявал достатъчно за няколкото дни от както бе произнесена речта.

Хаштагът #Tamam заля турскоезичния „Туитър“ и се превърна в световна тема в социалната мрежа. „Ние искаме демокрация, така че казваме #достатъчно на Ердоган. Моля, напуснете мястото си, вие сторихте безумни неща на страната и народа ни. Достатъчно“, написа един потребител. „Вие няма да се оттеглите спокойно. Ще отговаряте за нещата, които направихте. Достатъчно“, написа друг профил.

Естествено на гребена на вълната застанаха и политическите противници на сегашния президент. „Време е. Достатъчно“ – написа в „Туитър“ Мухарем Индже, кандидатът за президент на най-голямата опозиционна партия в Турция Републиканската народна партия (РНП) .

Социалните медии се превърнаха в основна платформа за критика на правителството на Турция, тъй като традиционните медии са под контрола на Ердоган.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *