ПОЛИЦИЯТА ЗАЛОВИ КРАЙ ПЕРНИК ТИР С НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ

epa04779664 Rohingya refugees eat their breakfast at their temporary camp in Kuala Cangkoi, North Aceh, Indonesia, 02 June 2015. The mostly Muslim Rohingya say they suffer discrimination in Myanmar, which does not recognize them as one of the official ethnic groups, and considers them to be illegal Bengali immigrants.  EPA/HOTLI SIMANJUNTAK

Други 20 са открити в къща в квартал Бела вода.

50 нелегални имигранти са били открити в каросерията на камион при проверка на пътя Перник – Радомир в петък вечерта. Всички те са заявили на полицаите, че са сирийци, като в момента се установява произходът им. Сред имигрантите има семейства с малки деца. Камионът е бил спрян по сигнал от граждани, които видели хората в каросерията. Шофьорът е задържан. Tой твърди, че не е знаел, че вози хора. При акция в София са открити още 71 нелегални.

В Квартал Бела вода пък полицаи са заловили още 20 нелегални емигранти, 14 от които непълнолетни. Това е станало в хода на постоянно осъществявани проверки служители от Първо РУ – Перник.           Само един от тях показал документ за кандидат бежанец, а останалите представили се за афганистански граждани не могли да се легитимират. Незабавно са уведомени Дирекция „Миграция” и Държавната агенция за бежанците. Шестима от чуждите граждани са настанени в Специализиран дом за временно настаняване на чужденци в София, другите 14 – в лагера в с. Ковачевци. Работата по случая продължава, установява се и начина на пристигането им в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *