Политическият ЦИРК – „Атака” отказа среща с Пламен Орешарски

АтакаНе е ясно дали при тази ситуация утре ще има правителство на БСП, ако Волен Сидеров не ги подкрепи.

Планираната работна среща на номинирания за бъдещ премиер Пламен Орешарски и ръководството на „Атака“ отпадна. Разговори за политиката на кабинет с мандата на БСП вече проведоха „България на гражданите“ и „Глас народен“.Въпреки че бяха посочени от бившия премиер Бойко Борисов за коалиционни съдружници в червено, депутатите на Волен Сидеров няколко пъти обявиха, че нямат никакви договорки с БСП.

При гласуването за нов председател на Народното събрание по-голямата част от атакистите не се регистрираха, с което засилиха спекулациите за негласна подкрепа за бъдещата управленска партия. С това днешното решение на „Атака“ внася поредния обрат в междупартийните отношения с БСП.

В същото време стана ясно, че кандидатът за министър-председател на социалистите Пламен Орешарски ще представи пред президента изпълнението на възложения му мандат за съставяне на правителство утре в 9,00 часа на „Дондуков“ 2. Президентът ще бъде запознат със състава и структурата на Министерския съвет, предлаган от Орешарски, а днес в 16 ч. се очаква от БСП да обявят имената на номинираните за министри.

Източник: bulgaria-news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *