ПОКЪРТИТЕЛНО! Историята на момиченцето – маймуна

момиченцето - маймунаСъдбата на четиригодишното момиче от китайски произход Джин Джин разплака целия свят. Малката се появила на бял свят с необичайно голямо окосмяване. Освен това детето прилича на маймуна. Въпреки всичко, родителите й не се отказали от нея и от момента на раждането й не спират да търсят решение на проблема. За щастие родителите на детето са на път да сбъднат мечтата си и то да изглежда нормално като всички останали деца на неговата възраст.

Известни пластични хирурзи заявиха готовност да окажат необходимата помощ на малката Джин. Момиченцето, което живее в китайската провинция Хунан страда от изключително рядко генетично заболяване. Именно това е причината за необичайното окосмяване, което лекарите неотдавна определиха като неконтолируемо. За да бъде отстранен проблемът обаче ще е необходимо доста време. От думите на пластичните хирурзи става ясно, че процесът на лечението ще отнеме поне две години.

Припомняме, че неотдавна стана ясно, че лекари са се наели да оперират малката Рууна Бегум от Индия, която стана известна в цял свят с огромната си глава. Обиколката на главата бе 91 сантиметра и момиченцето не можеше да ходи или да стои седнало. Специалистите посочиха, че детето страда от тежка форма на хидроцефалия, при която се натрупват необичайно големи количества гръбначно-мозъчна течност в черепа. Операцията е минала успешно, а лекарите се надяват да не възникнат проблеми в следоперативния период.

Източник: pravda.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *