ПОИСКАХА ОСТАВКИТЕ НА ВЯРА ЦЕРОВСКА И РУМЯНА ГЬОРЕВА ЗАРАДИ РАЗДЕЛЕНАТА НА ЧАСТНА И ОБЩИНСКА ДЕТСКА ГРАДИНА

2111430462

Гьорева не била в конфликт на интереси, но все пак се отказва от договора и дарява реновираната част от градината на общината

Както стана ясно след решение на общинския съвет в Перник Гьорева е взела под наем част от общинска детска градина в града и я направила частна. В резултат в момента половината сграда е реновирана, а другата се руши.

Родители заявиха пред bTV, че подготвят протест. Дълги години се опитват да ни затворят детската градина”, посочи Симона, която е един от организаторите на родителския протест. Миналата година били събрани 700 подписа в подкрепа на градината, като от общината заявили, че ще я запазят.

На 19 януари т.г. обаче местният парламент решил половината сграда да бъде дадена под наем. Получила я фирмата на Снежана Гьорева, създадена две седмици по-рано. Директорът на общинската детска градина (подчинен на кмета Вяра Церовска, също от ГЕРБ) дала писмено съгласие са съжителството на двете заведения, без да се допита до родителите дали ще се създаде напрежение, предават от bTV.

Гьорева първоначално заяви пред телевизията, че не вижда конфликт на интереси, но по-късно разпространи писмо до медиите, в което заяви, че се отказва от договора с общината. Румяна Гьорева съобщи чрез пресцентъра на ГЕРБ, че ще дари безвъзмездно ремонтираната част на община Перник.

„Това не е единствената детска градина в района. Това е филиал. От 1998 година половината част пустее, защото няма деца”, коментира казуса и кметът Церовска. Тя обеща днес да отиде на място, за да се запознае с проблема. Родители обаеч твърдят, че няколко пъти са опитали да се срещнат с кмета, не на са успели. Вяра Церовска обяви, че ще ги приеме днес в 15 ч.

Междувременно съветниците от БСП поискаха оставките на председателя на групата общински съветници на ГЕРБ в Перник Румяна Гьорева и на кмета на общината Вяра Церовска, съобщиха от партията. Случилото се там показва още едно от лицата на партия ГЕРБ – ярък цинизъм и конфликт на интереси, който дели децата на държавни и частни. Това е поредният пример на модела ГЕРБ за употреба на властта в лична полза: в Перник той е разделената детска градина, в Добрич той е суджукът, за председателството е НДК. Такива бомби цъкат във всяка област на страната, защото този начин на управление е заложен от правителството на Борисов в цялата държава, се казва в позицията на БСП. Нека видим дали Борисов прилага еднакви стандарти – след освобождаването на депутата от Добрич, ред е на председателя на групата общински съветници на ГЕРБ в Перник и на кмета на общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *