ПОБОЙ С БУХАЛКИ НАД ИЗВЕСТЕН ТУРСКИ ЖУРНАЛИСТ

Delirag

Нападението е вкарало Явуз Селим Демираг в болница, но няма опасност за живота му

Турски журналист, известен с острите си критики срещу управлението на президента Реджеп Ердоган, е бил нападнат и бит с бейзболни бухалки. В следствие на побоя се наложила хоспитализацията на Явуз Селим Демираг . Това съобщи вестник „Йенчиаа”, в който работи жертвата.

Нападнали са го 7-8 души пред дома му. Прибирал се от участие в тв програма. Причината за нападението не е известна, но се случва при напрежението по повод на решението за отмяна на резултатите от кметските избори в Истанбул на 31 март, спечелени от опозицията.

Явуз Селим Демираг е известен и като критик на лидера на Партията на националистическото действие Девлет Бахчели.

Вестник „Йеничаа“ е с националистическа насоченост, близък е до отцепилата се от ПНД Добра партия с лидер Мерал Акшенер, уточнява националното радио.

Кемал Киличароглу, един от лидерите на основната опозиционна Републиканска народна партия, посети Демираг в болницата и осъди нападението. “Как може един журналист да бъде бит, само защото е участвал в програма, изразил е мнението си или е критикувал някого?”, каза той пред репортери на Асошейтед прес. – „На къде отива Турция?“

Нападението беше осъждено и от турската Асоциация на журналистите, която заяви, че нападението срещу Демираг поражда загриженост относно свободата на медиите.

Журналистът беше в стабилно състояние и се очаква днес да бъде изписан от болницата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *