ПЛЕВНЕЛИЕВ: РУМЕН РАДЕВ Е ПОПУЛИСТ И ЛИДЕР НА ОПОЗИЦИЯТА

Plevneliev bgnes

Според бившия президент двама генерали спорели за любовта на народа, но Борисов отстъпвал като по-умен

Президентът Росен Плевнелиев разкритикува президента Румен Радев за забавянето на подписването на указа за освобождаване на главния секретар на МВР Младен Маринов.  Плевнелиев определи президента Радев като президент популист и лидер на опозицията, който се бори за народната любов, която в същото време била вредна за България и добра за него.

„Той си е направил много добре сметката, че рейтингът на Народното събрание е много малък. Следователно едни други 85% от обществото не одобряват действията на народните избраници. Радев громи Народното събрание още от ден първи, когато ги обиди“, каза още Плевнелиев.

В ефира на Нова Плевнелиев оцени сблъсъка между държавния глава Румен Радев и премиера Бойко Борисов като „сериал между двама силни генерали“, при който премиерът се е оказал по-мъдрия. Двамата трябва да си помагат, за да може България да върви напред, посочи той и добави, че все още не е дошла голямата битка на президента Радев.

Той коментира и промените в кабинета Борисов от тази седмица, като по думите му всеки един министър трябва да носи в джоба си оставката. Плевнелиев уточни, че премиерът Борисов има правото да поиска оставките, на когото поиска и трябва да носи отговорност затова. „Това да бъдеш в правителството е екипна игра. За мен е много важно новият регионален министър да влезе моментално и да провери кой е проектантът на този критичен участък (пътят край Своге, отнел 17 живота – бел.рез.). Да се види спазен ли е проектът, направен ли е ремонтът както трябва. Да се санкционират всички по веригата“, призова Плевнелиев.

„Най-вероятно има още стотици такива критични участъци от националната пътна мрежа. Точно там трябва да се фокусират действията и да се направят нови проекти, ако се налага“, посочи още бившият държавен глава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *