Плевнелиев: Незабавно отменете избора на Пеевски!

ПлевнелиевСлед назначението на Делян Пеевски за председател на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) моят кредит на доверие  към това правителство е изчерпан, заяви в извънредно обръщнеие днес президентът Росен Плевнелиев.

Настоявам Народното събрание незабавно да преразгледа това свое решение и да го отмени.

Не знаех кой ще бъде назначен на този пост.

Разписах закона с  промените в Закона за Държавната агенция „Национална сигурност“, мотивиран от установената демократична традиция всеки нов парламент да получи необходимия кредит на доверие по отношение на първите си законодателни инициативи.

Не възразих председателят на ДАНС да бъде избиран от парламента и очаквах това да предизвика повече публичност, да осветли личността на кандидата, да се чуе неговата конепция, да има дебат.

Процедурата по която беше избран Пеевски няма нищо общо с поетия пред българския народ ангажимент за прозрачност.

Жалко! – заяви Росен Плевнелиев.

Не мога да се съглася че е нормално ръководителят на една от най-важните институции в държавата да бъде избран за 15 минути без дебат, без концепция, без нищо, заяви държавният глава.

Той подчерта, че днешното назначение на Пеевски е с трайни негативни последици за България.

Във връзка с днешното решение на 116 депутати от БСП и ДПС събрание за избор на председател на Държавната агенция „Национална сигурност“ президентът Плевнелиев отмени участието си в церемонията по откриването на Дунав мост 2, а след това насрочи извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на 20 юни с единствена тема – Реформата в сектор „Сигурност“.

Очаквайте подробности!

Източник: vesti.bg

2 коментара по “Плевнелиев: Незабавно отменете избора на Пеевски!

  1. „Пеевски пък, освен че си построи нов 24-часово охраняем тунел-изход от сградите на печатница “Родина” с цел да има алтернативен път за бягство при опит за атака или покушение срещу него, главно се занимава с това да води дълги и безсмислени всекидневни обеди със своя най-добър приятел и водещ от ТВ7 Николай Бареков. За целта медийният магнат дакупил ресторант в малката уличка под “Интерфорум” срещу хотел “Хемус”, където почти всеки ден заедно с Бареков обядват избрани деликатеси, полети обилно с отлежали вина. Безумието на Пеевски стигнало дотам, че ресторантът, който доскоро бил един от най-оборотните в района, в момента въобще не работел за външни клиенти, а отварял единствено за обедите и вечерите на своя нов собственик и неговия верен шут. Джиповете с охраната пък редовно причинявали невиждани задръствания, което принудило жителите на квартала да напишат протестно писмо до кмета на Лозенец.
    Естествено, нищо не последвало!“

    Още едно описание на Д.П.

  2. то бива простотия ,ама толкова ???!!! жалко ,много жалко ,че ни управляват толкова нещастни хорица….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *