Пламен Орешарски: БСП решава дали да има избори

Пламен ОрешарскиБСП като мандатоносител може да реши кога да свърши мандатът.

Това отговори премиерът Пламен Орешарски в кулоарите на Парламента на въпрос дали от БСП са водили разговори с него за предсрочни избори.

Аз не съм политически човек и няма да участвам в избори, така че не ми задавайте на мен въпроса за изборите, заяви той.

Това, което аз съм поел като ангажимент, е на база на тази програма да правя периодични, краткосрочни екшън планове, които да отчитам, и мисля, че до този момент се стремя да правя точно това, посочи Орешарски.

Програмата за управление, която ще бъде внесена през следващата седмица в парламента, е с много мерки, част от които дори прехвърлят този мандат, коментира премиерът.

Не търсете каквито и да е скрити сигнали в програмата, както и досега се опитваха да го правят, посочи той в отговор на въпрос защо програмата е с хоризонт до пролетта.

Вчера от БСП обявиха, че утре на Национален съвет ще обсъдят проектопрограма за управление с мерки до март, а през следващата седмица тя ще бъде внесена в Народното събрание.

Още в началото на мандата обявих, че имаме програмни приоритети, които ще развия в програма, от програмните приоритети изведохме спешни и неотложни мерки, част от които вече са изпълнени и аз отчетох, друга част са в ход на изпълнение, припомни премиерът.

Той уточни, че има някои мерки, които надхвърлят и 10 години. Ако успеем да изпълним програмата до пролетта, би трябвало да сме гениални, а не сме такива, допълни Орешарски.

Бих се радвал в дискусията в пленарна зала да се включи и опозицията, за да може някои от дългосрочните мерки, които ще могат само да стартират сега, да се изпълняват и през следващи години, посочи министър-председателят.

На въпрос дали смята за грешка акцията с извеждането на депутатите с автобус през нощта на 23 срещу 24 юли Орешарски каза, че приема за голяма грешка действията на тази малка група протестиращи, които са ескалирали напрежението и не са се държали по демократичен начин.

Демокрация с насилие не се установява, другото е въпрос на оперативни решения на място, посочи министър-председателят. Той каза, че е видял кадри на хора, които хвърлят едри камъни, които няма как да са в центъра на София, което сигурно говори за предварителна подготовка.

Орешарски уточни, че от периодичните контакти, които има с президента, не е останал с впечатление, че държавният глава възнамерява да свиква КСНС.

Източник: vesti.bg

Един коментар по “Пламен Орешарски: БСП решава дали да има избори

  1. Видя се, че това не зависи от БСП, а от прогресивната българска общественост, протестираща срещу този столетен ПЛЕВЕЛ, наречен БКП=БСП. Червените боклуци обаче винаги сами правят все нови и нови грешки и сами стягат примката около набръчкания си бабешки врат. Нищо не решавате, боклуци, решава ИНТЕЛИГЕНТНОТО, УМНО БОЛШИНСТВО!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *