Петя Ставрева: Пошлостта и алчността в политиката достигнаха своя връх

Петя СтавреваС прегръдката си с Българската социалистическа партия Румен Йончев от ЗНС загуби членството в Европейската народна партия, за което се пребори дългогодишния лидер на земеделците Анастасия Мозер. Това заяви председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева по повод решението на ЕНП да изключи от редиците си ЗНС.

„Пошлостта и алчността в българската политика е достигнала своя връх. Какво безочие е да твърдиш, че имаш право да си член на Европейската народна партия, стожер на демокрацията и антитоталитариз ма и същевременно да си депутат в българското народно събрание от квотата на БСП! Нека не забравяме, че в България, за разлика от всички други бивши съветски сателити, БКП не се разпусна, а само преименува”, коментира Анастасия Мозер, почетен председател на ПП Обединени земеделци.

„ЗНС предаде земеделските идеи и тяхното място не е в Европейската народна партия”, категорична е г-жа Мозер.

„Аз се обърнах към Европейската народна партия с призива да запази своята последователнос т и да не допусне да бъде опорочена от хора, които са там, за да я използват”, посочва тя.

„Ние от БЗНС-Народен съюз и после като ПП Обединени земеделци извоювахме правото на членство в ЕНП. Ние, истинските последователи на демократичната същност на земеделските идеи, за които хиляди наши членове дадоха живота и младостта си, никога не можем да бъдем в коалиция с БСП – тази, които 45 години убиваха и преследваха всяка демократична личност и порив!” , категорична е Анастасия Мозер.

В официално писмо до ЕНП Анастасия Мозер и Петя Ставрева посочиха, че съюзът между ЗНС и БСП дискредитира земеделското движение. Според тях е недопустимо „член на ЕНП да бъде партия , която работи с политическите ни опоненти и ги подкрепя”. Мястото на Земеделския съюз не е под шапката на социалистическа та партия, заяви председателят на ПП Обединени земеделци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *