Пернишките обирджии изпуснали 55 000 лева на земята

Пред Централна обогатителна фабрикаОколо 55 000 лева на земята пред офисите в Централна обогатителна фабрика заварили полицаите, които се отзовали на сигнала за обир в пернишкото предприятие днес по обед. Парите били изпуснати от тръгналите да бягат обирджии.Както БЛИЦ вече съобщи, сигналъте подаден в 12.40 часа. По свидетелски показания извършителите са били трима или четирима. Те натоварили касата, в която били заплатите на работниците, на „Ауди“ със софийска регистрация и отпрашили в неизвестна посока. Половин час по-късно вдигнатите на крак местни полицаи открили колата в гориста местност край Перник, но тя била опожарена, а бандитите били изчезнали.

При самия обир нападателите се справили с двама служители и двама охранители. След като ги проснали по лице в калта, те нахлули при касиерките. Една от тях опитала да се възпротиви, но получила удар с приклад на пушка тип „помпа“ в главата. За нейно щастие, травмата се оказала сравнително лека и до хоспитализиране не се стигнало.

Именно заради разпилените пред входа на офисите банкноти, до този момент информацията за задигнатите пари бе противоречива. В крайна сметка се оакза, че в касата имало над 200 000 лева за 390 работници. Така откраднатата сума вероятно е малко над 160 000. От ентрална обогатителна фабрика успокоиха служителите си. След кратка среща ръководството взе решение да се изтеглят още пари, с които заплатите да бъдат изплатени във възможно най-краткия срок – около седмица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *