Пеевски остава депутат! Народът скача на нови протести!?

Делян Пеевски• Протестите ще избухнат отново с пълна сила!

• Делян Пеевски остава депутат!

• В Конституционния съд има пълен блокаж: 6 на 6 са гласовете за статута на медийния магнат

Ситуацията в България може да стане взривоопасна!

Конституционният съд (КС) може би няма да успее да гласува решение по повдигнатия към институцията въпрос дали Делян Пеевски все още е депутат, твърди „Медиапул“.

С това избраният и след това оттеглен председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Делян Пеевски ще остане народен представител.

Днес се очаква съдът да произнесе решението.

Но според източници на Mediapool.bg съотношението на гласовете в КС е 6 на 6, а за да се вземе решение, са нужни поне 7 гласа.

Ако паритетът се запази, решение няма да има.

Делото по искането на ГЕРБ за несъвместимост на Пеевски, който притежава голяма част от медиите в България, бе образувано на 24 юни.

На 22 юли определеният за съдия докладчик Румен Ненков вече бе внесъл в деловодството на КС готов проект за решение, след което близо два месеца е чакал насрочване на делото.

Миналия петък стана известно, че Пеевски е изпратил писмо до КС, с което съобщава, че няма да се яви на изслушването, на което бе призован от съдиите.

Мотивът му е, че съдия – докладчикът бил „предубеден“, защото е написал още в края на юли проекта си решение, а КС го кани на изслушване два месеца и половина по-късно.

„Конституционните съдии са разделени поравно и преценяват как да решат казуса с пълното съзнание, че той е изцяло политически“, заявиха за Mediapool източници от КС.

Заседанията на съда са закрити и трябва специално решение, с което да бъдат допуснати наблюдатели.

Пред затворените врати на съда днес от 9.30 часа е насрочен протест с искането Делян Пеевски да бъде отстранен от Народното събрание.

Но ако КС се огъне и Пеевски остане депутат, очаква се България да бъде залята от нова вълна спонтанни бунтове!

Източник: epochtimes-bg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *