ПАТРИОТИТЕ С ГНЕВНА ПОЗИЦИЯ СРЕЩУ ДПС: АНТИБЪЛГАРСКИ ПРОЯВИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПУБЛИЧНО ЗАКЛЕЙМЕНИ И НЕЗАБАВНО ПРЕКРАТЕНИ

23659472_10208886952805888_7529993737672520149_n

Патриотите са категорични, че опитът да се връчи на Антонио Таяни провокативна книга със заглавие „Национализмът в България“ е поредната провокация на ДПС

В разгара на официалното посещение на Председателския съвет на Европейския парламент ДПС направиха поредния опит за очерняне на името на България чрез лъжи и инсинуации, се казва в позицията на Патриотите. В кулоарите на НС активисти на младежката организация на движението причакаха председателя на ЕП Антонио Таяни в опит да му връчат провокативна книга със заглавие „Национализмът в България“. Изданието е на английски език, а на корицата стои гербът на Движението за права и свободи. Автор и издател не са обозначени, посочват още от ОП.

Правилата на парламентаризма в България не позволяват разпространението на такива материали без изричното разрешение на ръководството на институцията. В рамките на днешния ден такова няма. Активистите на ДПС, които държаха тези брошури, стояха в очакване на Таяни, което ни навява на мисълта, че тяхната цел е била да му подарят екземпляр от книгата. В нея има снимки и коментари, които са извадени от контекста, използват се за манипулация, очерняне на лидерите на Обединени патриоти и патриотичните формации като цяло и носят изцяло невярна информация, се казва още в разпространената позиция.

Антидържавното и антибългарско поведение на ДПС не е изключение. Това е поредният опит за провокация, за насаждане на нетърпимост и разделение на българското общество. Това е и поредният опит за открито очерняне на страната ни в навечерието на Европредседателството. Цел, която очевидно се преследва с цената на всичко, и е част от стратегията за „демонтаж“ на правителството. Езикът на омразата, който ДПС наложиха през последните години, отдавна премина пределите на България и усилено работи срещу родината ни. Това е недопустимо! Всяка политическа партия – независимо дали е част от управлението на страната или опозиция, има своята отговорност пред нацията. Всички антибългарски прояви са скандални и трябва да бъдат публично заклеймени и незабавно прекратени, завършва позицията на Обединените патриоти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *