Патриархът на България Неофит подкрепи протестиращите

НеофитПатриархът на България Неофит подкрепи протестиращите, като им пожела да бъдат свободни.

„Младите нека да търсят истината, защото тя ще ги направи свободни.“ Този призив отправи българският патриарх и софийски митрополит Неофит към хората, които изразяват недоволството си на улицата вече пети пореден ден.

Негово Светейшество изрази убежденията си, че именно младите могат да постигнат много, благодарение на тяхното ведро настроение.

Запитан дали според него приповдигнатият дух на протестиращите може да доведе до желаната от тях промяна, патриарх Неофит отговори така: „Това ще покаже бъдещето, но сигурно на всеки е скъпо на сърцето това настроение на младите хора. Не може да не ни вдъхнови да им помагаме молитвено да постигнат онова добро, към което се стремят“.

Главата на Българската православна църква обаче припомни, че завещанието на Библията повелява да търсим мира.

„Да търсим мира и да го следваме – това е завещанието на библията. Младите могат да постигнат много неща благодарение на своето ведро настроение и търсене на истината. Да търсят истината и тя ще ги направи свободни“, призова патриарх Неофит.

Източник: zasofia.bg

Един коментар по “Патриархът на България Неофит подкрепи протестиращите

  1. Най-успешно утвърдилото се явление у нас е Негово Преосвещенство Неофит. Мислите и думите на този свят човек са истинска БОЖА БЛАГОСЛОВИЯ. Толкова смисъл, любов, чистота и градивност струят от светлината на Неговото излъчване! Нека всички честни хора се поучат, а всички политици, особено сегашните управляващи, се засрамят завинаги от Него!
    Поклон пред величието и чистотата му!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *