Парфюм с аромат на шопар против кучешкия лай

Парфюм с аромат на шопарПарфюм с феромон от шопар успокоява и най-буйните кучетата. Едно напръскване с него е достатъчно, за да престанат песовете да лаят непрекъснато и да скачат като луди по гостите, съобщава Discovey.

Парфюмът Eau de oink е разработен от американския учен Джон Макглоун от Тексаския технологичен университет, който търсел начин да охлади ентусиазма на керн териера си Тото. Ефектът от него е оказал поразяващ. Само едно напръскване спряло бесния лай на животното без никакви странични ефекти за здравето му. „Един от големите проблеми с кучетата е, че доста лаят“ – разказва Макглоун. „Това е и една от основните причини да ги дават в приюти“.

Основната съставка на парфюма е андростенон – стероид и феромон, произвеждан от шопарите. Той се съдържа в слюнката и тлъстините им. Андростенонът има остра миризма, която не е много приятна за човека, но женските прасета го намират за неустоим. На този ефект се дължи и един от малкото недостатъци на парфюма. Напръсканите с него кучета не бива да се мотаят около разгонени женски свине.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *