ПАРЛАМЕНТЪТ ОКОНЧАТЕЛНО ПРИЕМА ЗАКОНА ЗА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ

Marshki bgnes

Депутати влязоха със защитни облекла в залата

Днес Народното събрание ще гласува на второ четене Законопроекта за мерките по време на извънредното положение. Депутатите от “Воля” Веселин Марешки и Кръстина Таскова се появиха в пленарна зала в пълна карантинна екипировка със защитни костюми, предаде репортер на БГНЕС. Това накара депутатите от БСП да се възпротивят и Валери Жаблянов излезе на парламентарната трибуна и поиска двамата депутати да бъдат отстранени от заседанието с мотива, че допълнително нагнетявали и стресирали обстановката.

“В тези дни, в които цяла България е вперила поглед в това избраниците на народа какъв пример дваме, то се оказа, че ние даваме най-отвратителния пример. Във всички новини докато пътувах към НС, се говореше, че единствените места, в които не се спазва Закона, процедурите и заповедта на ген. Мутафчийски да сме на два метра един от друг и да не се скупчваме, това са ромския квартал Столипиново и Българския парламент“, съобщи от трибуната депутатът Веселин Марешки.

Затова предлагаме и българските депутатит да вземат вмерки, за да са безопасни за себе си, за своите близки и за българския народ. Не трябва да превръщаме българския парламент да стане проводник на заразата. Българите в момента не работят, не получават заплата, затова призовавам всички депутати да са безопасни, за да дадем пример на хората.

Законопроектът за мерките по време на извънредното положение ще бъде гласуван като първа точка в работата на парламента. Вносители на законопроекта са Цвета Караянчева и група народни представители. Той бе приет на първо гласуване на 18.3.2020 г. За втора точка е определен парламентарен контрол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *