ПАПА ФРАНЦИСК КАНОНИЗИРА СЕМЕЙСТВО ОТ 19 ВЕК ЗА СВЕТЦИ

1387645279_9_559x-

Папа Франциск обяви за светци на Католическата църква родителите на Света Тереза от Лизио.  Тя е била френска монахиня от ордена на кармелитите, известна като „Малкото цвете“. Умира на 24-г. възраст през 1897 г., по-късно е удостоена с титлата доктор на църквата. Снощи, пред множеството на площад Свети Петър в Рим, папата обяви, че семейството Луи и Зели Мартен са светци, защото проповядвайки християнство в семейството, са насърчили призванието на дъщеря си. Семейството имало 9 деца, 5 от които оцелели и всичките се посветиил на Бога. Света Тереза се замонашила още на 15 годишна възраст.

Франциск е особено предан на френската монахиня от ордена на кармелитите през 19-и век, позната като „Малкото цвете“, която умира на 24-годишна възраст през 1897 година и по-късно е удостоена с титлата доктор на църквата, припомня АП.

Пред около 65 000 души на площада папа Франциск обяви за светци още двама души: Винченцо Гроси, свещеник, починал през 1917 година и прекарал по-голямата част от живота си да помагат на бедните в Северна Италия, и Мария Исабел Салват Ромеро, испанска монахиня от 20-и век, допълва Ройтерс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *