О, ЧУДО! Вижте мъжът, живеещ три века! (ВИДЕО)

123 годишенДокументи сочат, че най-възрастният мъж на планетата ни е пастир от Боливия, чийто живот се простира в три века.

Този мъж е истинско чудо, която ни кара да се питаме дали не е открит начина, по който ще живеем векове. Пастирът от Боливия е роден в далечната 1890 година, през ХІХ век. Съгласно личните му документи, Кармело Флорес е навършил 123 години през юли.

Въпреки че възрастта на този дядо е внушителна, пастирът от селището Фраскуиша, което се намира на около 75 км от столицата на Боливия Ла Пас, ходи сам, дори и без бастун, а очила не е слагал на очите си.

Кармело се радва на 3 деца, 16 внуци и 39 правнуци. Флорес е преживял Първата световна война, която е почнала, когато е бил 24-годишен, а на 62 години е посрещнал възкачването на кралица Елизабет Втора на престола на Великобритания.

Съпругата на Кармело е починала преди десетина година, разкрива националната телевизия на Боливия Rede Uno TV. Там разкриват и тайната на дълголетието на пастира. Тя се крие в ежедневните разходки и храната. Мъжът не яде захар или макарони, а цял живот се изхранвал с канихуа и разновидности на кинуа.

Флорес споделя, че никога не е бил мързелив. Той се е включвал във всяко домакинско действие, помагал е дори в готвенето, на съпругата си. Но неговото семейство се е хранело с това, което ражда дивата природа. От месата най-често на трапезата им присъствала плът  от скункс.

Днес, дори и на впечатляващата възраст от 123 години, Кармело не спира да си прави дълги разходки, чувства се в отлично здраве и очаква с нетърпение следващата си годишнина.

Да е жив и здрав!!!

Източник: chudesa.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *