О, чудо! БеСеПар се извинява на хората, че ги е излъгал

Румен ПетковРумен Петков все повече изумява с поведението си, което напоследък няма нищо общо с възприетото от партията му БСП. Откакто не е депутат, Петков често заема позиции, които са много различни от тези на лидера на БСП и много мъжко критикува техните постъпки.

Само, че този път Петков направо изненада, като публично се извини на хората гласували за депутата Любомир Петков. Известно е, че нито БСП като партия, нито нейните членове имат навик да се извиняват за каквото и да е, още по-малко за миналото си или пък за сегашните золуми от правителството на Орешарски.

Затова е впечатляващо, че бившият министър на вътрешните работи по време на Тройната коалиция направи точно това – извини се. „Извинявам се на гражданите на Плевен затова, че ги излъгах, че Любомир Петков ще работи за техните интереси. Първо, е много подличко от страна на Любомир Петков, в един такъв драматичен момент, в качеството си на нов народен представител, което беше една от нашите цели, да избяга от Парламентарната група и от парламента. Може да е следвал някакви лични интереси, които аз няма да коментирам“, каза Румен Петков, по повод решението Любомир Петков да бъде назначен за консул на България във Франкфурт, заради което Народното събрание гласува Петков да бъде освободен като депутат.

„Лично аз, искам да се извиня на избирателите в Плевен и Плевенска област, че ги излъгах, че Любомир Петков ще работи за защита на техните интереси. За пръв път от 90–а година насам, откакто активно се занимавам с политика, ми се случва да излъжа хората от Плевен, за което още веднъж искам дълбоко да им се извиня. Фактът, че лъжците са не един и двама, не ме успокоява, чувствам се и гузен, чувствам се и употребен“, каза Петков пред „Фокус”.

„Аз съм в чужбина и не мога да направя по-дълъг коментар, защото имам проблеми с времето, но като се прибера, ще направя обстойно изявление по въпроса, защото това е случай, при който очевидно дипломатическите умения на Любомир Петков правят решението за Делян Пеевски едно много солидно, добре мотивирано, професионално от гледна точна решение“, каза Румен Петков.

Източник: bulgaria-news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *