Очевидец на „Цирк дьо Капут“ разказва

ЦИРКДнес бях на цирк в Пловдив. Цирк дьо Капут. Представлението беше под надслов „България без цензура“

За да имате представа как е организирано представлението съм ви направил малка схемичка.

С лайняно кафяво са строго охраняваната зона на Капута и дудуците, на които са раздадени предварително въпросите по сценария. От време навреме забравяха правилните въпроси и Капута им помагаше.

С червено е означено разположението на народната милиция, която има за цел да охранява Капута и не дава достъп до зоната пред сцената.

Със сиво – са безвратите, които работят заедно с народната милиция.

И червените и сивите се движат и прегрупират, за да няма никакъв достъп до Капута.

Със зелено са означени около 300 ученика от околните села, 8 клас. Носят еднакви лозунги и транспаранти възхвалящи Капута и при даден знак започват да викат „Бареков“. Като се доближихме до тях аз им подвикнах – Абе къде ви е госпожата? и те се заозъртаха да я търсят. Учениците държат високо хвалебствените транспаранти, също се местят и по този начин прикриват свободните граждани. Камерите снимат естествено само тях и подлогите с готовите въпроси.

Описаните до тук участници са на мястото доста по-рано от началният час, за да не може да има някакъв теч от неразумни свободни граждани.

И стигнахме до нас свободните граждани. Ние сме със син цвят, движехме се и се опитвахме да се доближим отляво или отдясно до Капута Слънце, за да му засвидетелстваме любовта си. Поне вдигахме доста шум и възхвалявахме гръмко близък роднина на Капута и самия него. Само един доста възрастен господин успя да се провре в охраняваната зона, но там разбира се, микрофонът се дава само на дудуци. След време го изтласкаха постепено навън.

Към цялата тази циганска сватба имаще и Капутски екстри. Няколко таксита се опитаха да спрат движението, уж стачкували. След това се чуха сирени на линейки и Капута обави, че бърза помощ стачкувала срещу ГЕРБ /кмета Иван Тотев/. Оказа се разбира се, че това е поредната лъжа, защото линейките се оказаха частни, на пловдивската фирма „Цито Медика“ ООД.

Та дами и господа това е „България без цензура“. Не си спомням да съм посещавал по-бездарен и жалък спектакъл!

Един коментар по “Очевидец на „Цирк дьо Капут“ разказва

  1. Ееее, тук в Бургас също имаше. Жалко, че пропуснах цирка, имах работа и само минах оттам, на сцената танцуваха някакви момичета, друго не успях да видя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *