ОФИЦИАЛНО ПОДПИСВАНЕ НА ПРОГРАМАТА НА СЪВЕТА НА ЕС ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАТА НА ЕСТОНИЯ, БЪЛГАРИЯ И АВСТРИЯ

ES BGNES

От четвъртък Бойко Борисов е на  посещение в Брюксел

Министър-председателите на Естония, България и Австрия ще представят днес официално в Брюксел 18-месечната програма на Съвета на ЕС  за периода 1 юли 2017 г. – 31 декември 2018 г. Документът предлага ориентирани към бъдещето приоритети, съсредоточени върху очакванията на гражданите, съвместното преодоляване на общите предизвикателства и достигането до реални резултати. Нейният фокус и приоритети отразяват стратегическия дневен ред на Европейския съюз.

Основните акценти в Програмата са поставени на: Съюз на работни места, растеж и конкурентоспособност, с фокус върху единния пазар, предприемачеството и създаване на работни места, устойчива околна среда, инвестиране в бъдещето, икономически и паричен съюз;

Съюз, който оправомощава и защитава всички свои граждани с фокус върху социалното измерение, и по-специално към Европейския стълб за социални права, равното третиране и недискриминацията, насърчаване на социалната справедливост, борбата срещу бедността и социалното изключване; равенството на половете; модернизиране на обучението, отчитайки ролята на учителите и училищните лидери и т.н.;

Енергиен съюз с насочена към бъдещето политика в областта на климата; Съюз на свобода, сигурност и правосъдие; Съюзът като мощен фактор на световната сцена с фокус върху прилагането на Глобалната стратегия на ЕС; миграцията; разширяването и Западни Балкани; стабилизиране на съседните на ЕС региони; засилване на сътрудничеството отвъд съседните на ЕС региони; политиката за сътрудничество и развитие и търговията.

От четвъртък премиерът Бойко Борисов е на посещение в белгийската столица. Тази вечер той ще бъде в Берлин, където ще се срещне с представители на Фондацията на семейните предприятия. Акцент на дискусията ще бъдат предимствата на България като инвестиционна дестинация. В рамките на посещението си в германската столица министър-председателят Борисов ще разговаря и с федералния министър на финансите Волфганг Шойбле.

БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *