Официална позиция на д-р Антония Първанова, провокирана от клевети на Михнева

д-р Антония ПървановаПо повод казаното от г-жа Маргарита Михнева пред агенция ПИК на 25 ноември т.г. и на 26 ноември в сутрешния блок на Би Ти Ви в интервю с водещия Антон Хекимян, категорично заявявам, че нито едно от нейните твърдения не отговаря на истината.

Нито ми е предлагана, каквато и да е парична сума, нито съм искала, нито съм получавала такава. Не е искано от мен и нямам медийни участия, в които да съм изразявала подкрепа за КТБ или за г-н Цветан Василев.

Точно обратното. Позицията ми за КТБ е изразена на 15 юли т.г.официално чрез сайта на ПП НДСВ и разпространена до всички медии: “Позиция на НДСВ за ситуацията с КТБ: Настояваме обществото да не бъде залъгвано с полуистини“. В нея се казва:“Настояваме за поемане на отговорност – политическа, обществена, наказателна или административна от извършителите, помагачите, вдъхновителите и разпространителите на поредната гавра с търпението и толерантността на българските граждани!“

Не е искано от мен включването при каквито и да е условия на НДСВ в коалиция ББЦ и провеждането на преговори с г-н Бареков. Официалната ми позиция, обявена на 17 август е: „НДСВ няма да участва в безпринципни политически коалиции“. Позицията е публикувана на сайта на ПП НДСВ и разпространена до всички медии. В нея се казва следното: “НДСВ няма да участва в безпринципни коалиции, чиято цел е влизане във властта на всяка цена, в това число и в резултат на нечисти, задкулисни политически договорки“.

Отказвам да бъда въвличана в режисирани активни мероприятия, в това число и чрез „бомбастични, журналистически разкрития“.

Днес, 26 ноември 2014 г. в Сутрешния блок на Би Ти Ви, въпреки че бях на телефона по молба на продуцента на предаването и очаквах включване, за да заявя веднага моята позиция и да се защитя, такава възможност не ми беше дадена.

България е правова държава, член на Европейския съюз и възнамерявам да защитя правата си по съдебен ред.

Д-р Антония Първанова,

Председател на ПП НДСВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *