От Киев съобщиха: Виктор Янукович почина!

Виктор ЯнуковичВиктор Янукович бил приет със сърдечен пристъп в болница в Ростов, където починал.

„Виктор Янукович умря!“, това съобщение беше разпространено от активисти на украинския Майдан и за нула време се превърна в новина номер едно във всички медии. Михаил Лебед беше първият, който съобщи за предполагаемата кончина на вече бившия украински президент, предават от razkritia.com. Именно в неговия профил във Фейсбук се появи съобщението, че Виктор Янукович е починал. Последвано от подробна информация кога и как се е случило това.

Според думите на Лебед информацията му е напълно достоверна, тъй като идва от източник, работещ в кардиологичната клиника в Ростов, където на 3 март около 11 часа вечерта е бил приет по спешност Виктор Янукович. Причината е била сърдечен пристъп, от който бившият държавен глава е починал малко по-късно. До момента обаче липсва официално потвърждение на тази информация. Михаил Лебед обяви, че наистина има данни за смъртта на Янукович и съобщението му във Фейсбук е напълно достоверно.

От клиниката в Ростов обаче отричат Виктор Янукович да е постъпвал при тях, още по-малко пък да е умирал. Припомняме ви, че той беше забелязан преди няколко дена, на 28 февруари именно в Ростов на Дон, което беше и първата му публична поява след бягството му. В Ростов Виктор Янукович даде пресконференция, на която обяви, че все още е законен държавен глава на Украйна.

След това изявление обаче следите му се губят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *