ОТНОВО РЕКОРД ПО ЗАБОЛЕЛИ ОТ КОРОНАВИРУС – 132 В ПОСЛЕДНИТЕ 24 ЧАСА

koronavirus laboratoriya bgnes

Още 6 души с COVID-19 са починали

Нов рекорд на заразени с коронавирус у нас – 132 са новите случаи след направени над 2100 проби. Това показват данните от Единния информационен портал. Така заразените у нас от началото на епидемията са общо 3674, активните случаи са 1543.

По области най-много нови случаи са установени в София град – 30, София област – 26; Пазарджик – 17, Кюстендил – 11. В Сливен новите случаи са 9, с един по-малко в Пловдив – 8, а във Видин – седем. По пет са новоустановените случаи в Смолян и Плевен, а четири са в Благоевград. Два са новите случаи в Кърджали и по един в областите: Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Разград, Стара Загора, Шумен и Ямбол.

Към момента броят на пациентите с COVID-19, които се лекуват в болнични заведения е 289 – с 13 повече от предходното денонощие. Настанените в интензивни отделения са 13. През предходното денонощие те бяха 12.

Починали са 6 души, общият им брой стана 190. Починалите са мъж на 55 г. с пневмония и сърдечно заболяване, жена на 74 г. със сърдечно заболяване, мъж на 70 г. със сърдечно заболяване и хронично белодробно заболяване, жена на 89 г. със сърдечно заболяване, хронично белодробно заболяване и онкологично заболяване, жена на 80 г. със злокачествено заболяване и мъж на 71 г. с остра респираторна инфекция, за когото няма информация за други заболявания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *