ОТМЕНЯ СЕ ПЛАНИРАНАТА СРЕЩА МЕЖДУ БОЙКО БОРИСОВ И ЕРДОГАН 24 АВГУСТ ?

Borisov Erdogan BGNES

На 26-ти Борисов ще се срещне в Германия с Меркел и трябваше да докладва как е минала срещата

Това обяви българският премиер още преди месец, на 22 юли, броени дни след неуспешния опит за преврат срещу турския президент Ердоган. По непотвърдена засега информация на правителствени източници обаче, Борисов няма да посети Истанбул в идващата сряда. Ердоган бе поканил премиера на България на откриването на нов мост в Истанбул, първоначално предвидено за 24 август.

Турците обаче пренасрочили събитието за петък, 26-и. В този ден обаче започва визитата на Борисов в Германия. В Турция Борисов трябваше да убеди Ердоган да се придържа към споразумението с ЕС за бежанците и след това да предаде исканията на Анкара в Германия.

Мигрантската криза ще е основната тема на разговорите в Берлин, които започват на 26 август. Освен Бойко Борисов на тях са поканени още премиерите на Холандия, Швеция, Финландия, Дания, Словения, Хърватия и Австрия. Ще се обсъжда обща европейска политика спрямо мигрантите, която ще се приеме на европейския съвет през септември. Заради това преди преговорите в Берлин Меркел ще направи и европейско турне като за 4 дни ще обиколи Италия, Естония, Чехия и Полша. Очаква се Борисов да постави отново и въпроса за влизането на България в Шенген.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *